top of page

Informatie over kamp 1-2018

Voor alle deelnemers van kamp 1;

De deelnemersbrief, de kampkrant en de deelnemerslijsten zijn rond 19 juni aan iedereen verstuurd per mail. Mocht je niets ontvangen hebben, neem contact op met Hannes.
(hannes.mulder.eerde@gmailcom

Het is een goed gebruik om aan elk kamp als rode draad een thema mee te geven, waar het programma aan opgehangen kan worden. Het thema wordt door de staf van het betreffende kamp gezamenlijk gekozen en via de website bekend gemaakt, zodat de deelnemers van de kampen veel tijd hebben om er iets leuks bij te bedenken. Het thema voor kamp 1 voor dit jaar staat hier onder uitgelegd.
Veel plezier bij de voorbereidingen.

Pionieren 

          

Vol verwachting beginnen we een nieuw spannend avontuur als echte pioniers. We betreden nieuwe werelden waarin we alles voor het eerst doen en veel dingen opnieuw moeten ontdekken. Op deze ontdekkingsreis voelen we ons vreemdelingen in de nieuwe omgeving, landverhuizers in een andere cultuur die (nog) niet de onze is. We spreken de taal niet, kennen de wegen niet, maar we komen bij elkaar om het kampvuur. Maar we zijn nieuwsgierig en zo proberen we signalen van buiten goed op te pikken en worden we langzaamaan steeds meer beïnvloed deze week. Pioniers doen als eerste iets moeilijks en openen nieuwe wegen, zodat ook anderen kunnen volgen.

Zo zullen we onze schouder rechten, er vol voor gaan. Als staf hebben we de eerste paden vlak gemaakt, het kamp is al een veilige mooie plek, de eerste voedselvoorraden zijn verzameld en de eerste hutten opgetrokken. Zondag 5 augustus zien we de volgende grote groep aankomen. Tenten en wagens worden opgesteld en alles uitgepakt. Samen zullen we bouwen aan een basiskamp. Misschien zullen we wel voor jaren deze enclave bewonen of trekken we weer verder naar nieuwe horizonten? Ons saamhorigheidsgevoel, onze tradities, de muziek, zang en dans geven ons de warmte en zekerheid van het SFE-kamp.

De staf Kamp 1

bottom of page