top of page

Voor wie?

De Folkcamps zijn voor iedereen van 0 tot 100 die plezier beleeft aan volksdans, volkszang  of volksmuziek. Maar er is ook ruimte voor eigen initiatieven. En wie daar behoefte aan heeft kan er ook voor kiezen om even niets doen....  Maar dat lukt meestal niet lang, want de creativiteit van anderen en het plezier om samen bezig te zijn blijken aanstekelijk te werken.

 

Voor volwassenen

De kernactiviteiten worden door de stafleden georganiseerd. De deelstaven organiseren de dansworkshops, de zangworkshop en de  muziekworkshops. Dans en muziek worden altijd op twee niveaus gegeven. Daarom kan iedereen, van beginner tot gevorderde, aan deze workshops deelnemen. Elke middag wordt er ruimte vrij gemaakt voor workshops die deelnemers zelf willen organiseren voor elkaar. En wil je gewoon iets voor jezelf doen, dan is dat uiteraard ook geen probleem. De samenstelling van volwassenen is zeer divers: alleengaanden, gezinnen, vriendinnen, stelletjes.

 

Voor kinderen
De kinderstaf maakt een activiteitenprogramma voor kinderen vanaf 4 jaar. Er kan worden geknutseld, gedanst, gespeeld of er wordt een speurtocht gehouden over het terrein. Wat er wordt aangeboden hangt af van de samenstelling van de groep: de leeftijdsverdeling en de verdeling tussen jongens en meisjes. Soms doen de kinderen ook mee met de muziekworkshop of geeft de muziekstaf een aparte muziekworkshop voor de kinderen.

Op momenten dat er geen kinderprogramma door de staf wordt aangeboden ('s middags), zijn er vaak ouders of andere deelnemers die een leuke activiteit voor de kinderen organiseren. En indien de kinderen zich liever zelf willen vermaken kan dat natuurlijk ook.

Voor tieners

Folkcamptieners vermaken zich vaak prima. Tijdens het Folkcamp kunnen de tieners meedoen met het reguliere workshopprogramma. Als er behoefte aan is, worden er in samenspraak met de staf speciale activiteiten georganiseerd, zoals een kubb-competitie of een dropping of iets anders. Dat regelen ze vaak zelf.  's avonds wordt er regelmatig na het bal het spel "Weerwolven"gespeeld. Het kan allemaal.

Voor iedereen

Als je graag wilt ontdekken hoe leuk onze Folkcamps zijn, dan moet je je zeker aanmelden. Maar bedenk wel: veel deelnemers zijn inmiddels verslaafd!

DSC02950.JPG
bottom of page