Stafleden

Elk kamp wordt (be)geleid door een staf die wordt samengesteld uit een door de jaren heen opgebouwde pool van vrijwilligers. De staf verzorgt de workshops, de catering en alle andere dingen die geregeld moeten worden tijdens het kamp zelf. Per discipline staat hier onder opgesomd wat de staftaken globaal inhouden.
 

De stafleden ontvangen een reiskostenvergoeding voor de vergaderingen en het kamp en betalen voor zichzelf geen kampgeld. (wel voor evt. andere gezinsleden) De minimum leeftijd om een staftaak te kunnen vervullen is door het bestuur vastgesteld op 18 jaar.

Stagiairs:
Per kamp is er ruimte voor maximaal een stagiair (> 18 jaar). Je kunt je als stagiair aanmelden tijdens de reguliere stafwerving. In samenspraak met het bestuur bekijkt de algemene staf of je als stagiair geplaatst kunt worden. Als stagiair betaal je half kampgeld.

 

De bedoeling van de stageplek is dat iemand zonder eerdere stafervaring, onder begeleiding van een ervaren staflid, kan kijken of een staffunctie iets voor hen is en daarbij leert wat de betreffende staffunctie inhoudt. Het is niet de bedoeling dat een stagiair als volledig staflid zelfstandig opereert maar dat die hun taken onder supervisie van de betrokken stafleden uitvoert.
 

Taakbeschrijving stafleden
Hieronder een globale taakomschrijving van alle stafdisciplines. In beginsel bestaat een staf uit vijftien personen.

 

 • Algemene staf - A.S (twee per kamp)
  De A.S. heeft de verantwoordelijkheid van de voorbereidingen van het kamp. Denk aan: samenstellen van de staf, plannen en voorzitten van vergaderingen, indelen kamers, indelen corveelijst, opmaken en versturen van de deelnemersbrief en de invulling van het dagprogramma en weekprogramma. Tijdens het kamp zijn zij gastheer/gastvrouw en aanspreekpunt voor alle “problemen” en wensen. Voor de stafleden zijn zij tijdens het kamp teamleider, stimulator en coördinator. De A.S. geeft leiding aan een aantal corveeploegen en is verantwoordelijk voor de financiële administratie van het kamp.

   

 • Technische staf - T.S (twee per kamp)
  De ene T.S. is vooral klusjesmens. De T.S. is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de op het kamp gebruikte materialen (binnen en buiten), geeft leiding aan de danszaalcorveeploeg en verricht heel veel taken op de achtergrond, zoals het verhelpen van technische problemen in de keuken en het voorbereiden van het picknickvuur.

  De tweede T.S. regelt tijdens het avondbal het geluid voor het orkest. Muziektechnische vaardigheden zijn daarvoor een grote pre. 
  Voorafgaand aan het eerste kamp hebben de T.S. een grote rol bij de inrichting van de zalen: ophangen van verlichting, aansluiten van muziek- en keukenapparatuur, inrichten "orkestbak" en "bar", leggen van de dansvloer, enzovoort.

   

 • Dansstaf - D.S (twee per kamp)
  De dansstafleden verzorgen elk tijdens het kamp dagelijks een dansworkshop van ca. vijf kwartier. In samenspraak met muziek- en zangstaf bepalen zij het balprogramma, en zij kunnen betrokken worden bij het vooravondprogramma.

   

 • Muziekstaf - M.S (twee per kamp)
  Beide muziekstafleden verzorgen tijdens het kamp dagelijks een muziekworkshop van ca. vijf kwartier. In samenspraak met dans- en zangstaf bepalen zij het balprogramma en zij spelen bij het avondbal. Ook kunnen ze betrokken worden bij het vooravondprogramma.

   

 • Zangstaf - Z.S. (een per kamp)
  De Z.S. verzorgt dagelijks de zangworkshop van ca. vijf kwartier en zingt bij het avondbal. Muziek- en zangstaf bepalen, in overleg met de dansstaf, het balprogramma. De Z.S. kan ook betrokken worden bij het vooravondprogramma.

   

 • Kinderstaf - Ki.S. (twee per kamp)
  De Ki.S. verzorgt elke ochtend in twee blokken van vijf kwartier de kinderactiviteiten voor kinderen vanaf vier jaar, zodat de ouders/verzorgers kunnen deelnemen aan de workshops. Dansen, spelen, knutselen en muziek zijn gebruikelijke activiteiten. Invulling van het programma ligt in eigen hand. De Ki.S. wordt vaak betrokken bij de invulling en leiding van het vooravondprogramma.

   

 • Huishoudstaf - H.H. (twee per kamp)
  De H.H. is verantwoordelijk voor de broodmaaltijden, koffie, thee en de “avondboterham” (na het bal). Zij doen de bestellingen bij de supermarkt, zijn verantwoordelijk voor een duidelijk financieel overzicht van hun inkopen en geven leiding aan de meeste corveeploegen.

   

 • Kookstaf - Ko.S. (drie per kamp)
  De Ko.S. is verantwoordelijk voor het bereiden van de warme avondmaaltijden, voor alleseters en vegetariërs. Zij bepalen het menu, en doen bestellingen. De Ko.S. is verantwoordelijk voor een duidelijk financieel overzicht van hun inkopen, en geeft leiding aan een aantal corveeploegen.