top of page

Folkcampnieuws

Update maart 2023

Zoals we eerder in de nieuwsbrief lieten weten is er van alles aan de hand wat de kampen van dit jaar ingewikkelder maakt dan we zouden willen. Het bestuur hard aan het werk om oplossingen te vinden.

 

Voor nu een update: kamp 3 gaat niet door. Uiterlijk 1 april laten we weten of de andere twee kampen doorgaan en wat de kampprijs wordt, en dan kan je je ook aanmelden. We houden je op de hoogte, dankjewel voor je geduld!

Oktober 2022: Stafwerving geopend voor 2023

 

Je kan je nu aanmelden als staf voor de kampen in 2023. Lees hier meer.

Februari 2022: Staven bekend, inschrijving opent bijna

Alle staven vind je hier. De aanmelding opent op 21 februari.

Nieuwe samenwerking met Caspar Bik en Wijnand Karel

Deze twee bekende docenten, die ook een duidelijk Eerde-verleden hebben, zijn momenteel actief in het opleiden van nieuwe docenten en dansers. Als SFE zijn wij de samenwerking met hen aangegaan. Caspar leidt nu een (bij)scholingstraject voor werelddansleiders, waarvan de deelnemers b.v. ook dansstaf zouden kunnen worden op Eerde. Dit jaar zijn er maar liefst 5 dansstaven en 1 kinderstaf (verdeeld over drie kampen) die dit (bij)scholingstraject volgen. Hoe goed is dat, getalenteerde dansleiders van de toekomst, die ervaring komen opdoen in de veilige omgeving van onze kampen! Wijnand leidt professionele dansers op bij de MBO-dansopleiding van het NOVA college in Haarlem. Stagiaires van Wijnand gaan ons als experiment helpen in de realisatie van meer tienerdans op onze kampen. Wij hopen dat het benutten van zulke dwarsverbanden goed is voor de verdere ontwikkeling van onze kampen.

November 2021: Data kampen 2022 bekend

 

De data voor de kampen in 2022 zijn bekend!

Kamp 1: week 30: 24 tot en met 30 juli 2022

Kamp 2: week 31: 31 juli tot en met 6 augustus 2022

Kamp 3: week 32: 7 tot en met 13 augustus 2022

16 juni 2021: Geen kampen i.v.m. corona

​​De Folkcamps gaan in 2021 helaas niet door vanwege de aanhoudende onduidelijkheid over de coronamaatregelen. Deelnemers en mensen op de wachtlijst hebben op 15 juni dit bericht ontvangen.

Lieve folkcampers,

 

We hadden je beloofd begin juni een beslissing te nemen en daar hebben we hard ons best voor gedaan - we hopen dat je 15 juni nog als het begin van de maand wilt beschouwen ;) Ten eerste excuses dus voor de vertraging. Het lange wachten heeft helaas niet gezorgd voor leuker nieuws: de kampen zullen, ook dit jaar, helaas niet doorgaan.

 

We hebben het allemaal ontzettend graag gewild, alle maatregelen en beleid uitgeplozen, eindeloos gewikt en gewogen, nagedacht over protocollen en voorwaarden en een oplossing gevonden waar we oprecht in hebben geloofd. Maar uiteindelijk is dit helaas de enige optie die ons rest.

 

Ook al zijn er steeds meer versoepelingen en worden steeds meer maatregelen opgeheven, de situatie blijft zo onvoorspelbaar en de regels zo onduidelijk en veranderlijk dat we het niet aandurven. Het is volstrekt onduidelijk wat precies de regels zullen zijn wanneer de kampen plaatsvinden en of en hoe we daaraan zullen kunnen voldoen. We vinden het daarom niet verantwoord om het door te laten gaan, ook al had het in de geest van alle geldende maatregelen misschien gekund. We willen absoluut niet dat er op het kamp een besmetting plaatsvindt, en al helemaal als we ons daarbij niet exact aan de coronaregels hebben gehouden.

 

Ook wij vinden het ontzettend jammer en het is geen gemakkelijk besluit geweest. We willen je van harte bedanken voor je enthousiasme en je vertrouwen. Volgend jaar wordt het een driedubbel mooi kamp!

 

 

Als je naar aanleiding hiervan nog vragen of opmerkingen hebt dan horen we dat uiteraard graag.

 

We wensen je een goede zomer en zien je graag weer op het mooie Eerde.

 

 

Hartelijke groeten,

 

Het bestuur: Nienke, Dorine, Janka, Jonas, André, Wouter en Hannah

Augustus 2020: Kampen in 2021 weer op landgoed Eerde

In 2021 zijn de kampen weer op Eerde!

 

In 2017 zeiden we Eerde vaarwel, maar vanaf 2021 zijn de folkcamps weer op het mooie landgoed: dansen we weer in de gymzaal, kamperen we weer op het sportveld, luieren we weer in de boomgaard, eten we weer in de kelder, drinken we weer koffie op de brug.

Juni 2020: Geen kampen in 2020

Gezien de verlengde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaan de kampen in 2020 niet door. Officieel mag het: evenementen en bijeenkomsten mogen doorgaan, mits er afstand wordt gehouden, er mag weer gesport worden, etc. Maar een anderhalvemeterkamp kan niet: afstand houden is niet te doen tijdens een kampen, en zelfs als we daar allemaal ons best voor doen blijft het risico op besmetting tijdens een hele week samen te groot. Daarom hebben we besloten de kampen niet door te laten gaan. 

Helaas komen we er niet onderuit om wel een groot deel van de huur van de Haverkamp te betalen: ongeveer €10.000. Daarmee lopen we dus flink in de kosten terwijl we dit jaar helemaal geen inkomsten hebben. We gaan niet direct failliet maar zijn hiermee wel in een klap een groot deel van onze buffer kwijt.

 

Kan je iets missen? Daarmee help je ons enorm: om de kampen te blijven organiseren én om ze toegankelijk te houden.

Er werd bijna €4000 gedoneerd! Veel dank aan alle donateurs. Donaties blijven natuurlijk altijd welkom: NL37 INGB 0002 363341 t.n.v. Stichting Folkcamps Eerde. Kijk ook eens bij Donateur worden.

bottom of page